Dzień Czekolady w ZSP nr 3

Image
Image

 

 

W tym roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 „Święto Czekolady” obchodzono 4 kwietnia.
 Z tej okazji uczniowie mieli możliwość wzięcia udział w konkursie kulinarnym
„Potrawy z dodatkiem czekolady lub z dodatkiem kakao”.
Do konkursu przystąpiło 18 osób. Przygotowane przez młodzież wyroby zachwyciły dbałością o estetykę podania, a nade wszystko doskonałym smakiem.
Jury w składzie: p. Beata Bisewska, p. Agnieszka Jeromin i p. Magda Molenda, miało trudne zadanie dokonania wyboru laureata konkursu.

Ostatecznie wyróżniono następujących uczniów:
- Agatę Modrzyńską  z kl. 2 G za „Elegant Chocolate”
- Oliwię Topór  z kl. 3GTu za „Mus czekoladowy na biszkopcie z wiśniową frużeliną”
- Darię Abramowicz z kl. 3GHza „Ciasto czekoladowe bez mąki”.
            Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i składamy podziękowanie za chęć włączenia się w obchody ŚWIĘTA CZEKOLADY.

 Organizatorzy: Beata Zbień, Agnieszka Runewicz-Burczyk, Małgorzata Pilipiec.

 

 

Tekst i zdjęcia: ZSP nr 3


© {2019} Powiat Malborski. Wszystkie prawa zastrzeżone.